Arome pescuit la crap primavara
16 aprilie 2013
by

Arome pescuit la crap primavara

arome pescuit primavaraAm citit din nou forumurile de pescuit din Romania. Ne-am hotarat sa refacem un articol care pune multe semne de intrebare mereu: ce aroma sa folosesc pentru pescuit la crap primavara? Sa folosesc ceva bazat pe arome de fructe? aroma animala sau aroma de alcool? Dar aromele dulci sau cele condimentate?

De cele mai multe ori primim zeci de sfaturi, iar 5 din 10 nu sunt tocmai bune si nu fac decat sa alunge pestele in loc sa-l atraga. Unii spun ca aromele animale sunt bune pentru ca in general crapii prefera asta primavara, venind dupa iarna. Alti pescari spun ca cele mai bune arome sunt cele de fructe, deoarece crapul are nevoie de nade usoare si nu poate asimila nadele animale.

Asa cum stim cu totii, apa este rece primavara, asa ca, cea mai indicata aroma in aceasta perioada este cea pe baza de alcool etilic, fie ca este vorba de CSL, tuica sau palinca. De ce este buna aroma pe baza de alcool? pentru ca aceasta are o dispersie rapida in apa, atragand pestele cat mai aproape de momeala.

De fiecare data cand am pescuit primavara am avut probleme in alegerea perfecta a aromelor. De exemplu, in 2012 am folosit o nada pe baza de aroma dulce vegetala, de capsuna, si am avut un efect destul de bun la crap. Recunosc ca nu am prins cine stie ce „boale” de crapi, ci doar cativa crapusori de 2 si 3 kg.

Anul acesta am fost pe o balta cu aroma de CSL (alcool) si sincer sa va spun, nu am vazut nicio bataie, insa, prietenul meu a avut cateva capturi bune la aroma de CSL, o saptamana mai tarziu. In jur de 4 crapi, intre 3 kg si 8 kg.

Intr-un cuvant, care e cea mai buna aroma primavara? Probabil ca toate, sau chiar niciuna. Totul este in functie de ce prefara pestele, de balta pe care alegem sa mergem, si de mofturile pe care le fac ciprinidele. Eu recomand inca aromele de CSL (alcool) dar si pe cele dulci si vegetale pe baza de fructe.

Daca alegeti sa mergeti pe o balta un pic mai salbatica, in care crapul nu e invatat cu mixurile si aromele astea noi, va recomand sa luati la voi si o nada pe baza de arome animale.

Share:

Add your Comment