Balta Manjesti – Tarzii

Balta Manjesti – Tarzii

Balta Manjesti se afla in judetul Vaslui, aproape de localitatea Crasna (Tarzii – satul de langa balta), la aproximativ 35 km de Barlad si la aproximativ 10 kilometri de Vaslui. Pentru a ajunge la Balta Manjesti puteti lua drumul Barlad – Crasna – Manjesti (Tarzii) sau Vaslui – Crasna – Manjesti. Venind dinspre Vaslui puteti alege si varianta direct Vaslui – Muntenii de Jos – Manjesti.
vaslui - Manjesti

Despre lac: are o dimensiune indeajuns de mare asa incat sa nu fie nevoie sa va inghesuiti. Balta este foarte vizitata de catre pescari, indeosebi in week-end. In general se pescuiteste in prima jumatate a barajului, si anume, de la dale pana spre zona unde barajul face un mic cot. Fundul lacului este malos-nisipos avand o adancime destul de mica. Este recomandat sa aruncati lansetele din apa mai sus de genunchi pentru capturi mai mari.

balta manjesti

Specii de pesti intalnite la Manjesti: Caras, Crap, Cteno, Stiuca, Salau, Rosioara, Lin, Biban.
Pentru a prinde caras maricel va recomandam sa pescuiti la viermisori, iar pentru a prinde crap e indicat sa pescuiti la boaba de porumb in lapte, uscata sau porumb la conserva.
La boaba de porumb uscata aveti sansa sa prindeti si cteno.

Stiucile de la Manjesti ataca neprevizibil la tot ce li se pare interesant. Puteti prinde stiuca si pescuind la rama, insa este indicat sa vobleriti daca doriti sa prindeti rapitor. Balta are multa stiuca asa ca, daca pescuiti la acest rapitor, distractia e garantata.

Puteti prinde caras la varga daca va bagati in apa pana la brau.

Pretul unei zile de pescuit la Manjesti: 50 lei

Regulmanetul baltii Manjesti:

 • maxim 5 lansete de persoana
 • puteti retine maxim 5 kg de peste
 • crapii ce sunt sub un 1kg de se elibereaza
 • nu se accepta plantatul cu barca
 • nu se arunca gunoaie pe malul lacului

Share:

Comments (9)

 1. panainte alin

  19 mart. 2013 - 18:17

  as vrea sa stiu cand se incepe pescuitul pe manjesti

  • Andrei Sonea

   22 mart. 2013 - 2:37

   Din cate am vorbit cu cativa prieteni se pare ca a fost dat drumu la copca asta-iarna. In primele zile ale lunii Aprilie o sa facem si noi o vizita si o sa va anuntam daca e.

 2. panainte alin

  23 mart. 2013 - 11:51

  Ms pt raspuns

  • Andrei Sonea

   31 mart. 2013 - 12:58

   Domnule Panainte Alin: am fost astazi (31 martie) pe balta Manjesti si nu am prins nimic. Din pacate, nici macar o miscare nu s-a vazut. Am pescuit atat la stationar, cat si la rapitor din barca si de pe maluri. Se pare ca apa este inca prea rece pentru ca pestele sa fie activ.

 3. cetatean pescar

  22 apr. 2013 - 12:11

  Comportamentul patronului si al paznicilor fata de cei care vin la pescuit lasa de dorit. Ar trebui sa mai populeze cu peste balta nu numai sa traga navodul si sa se gindeasca numai la profit usor si la incasarea platii de la pescari. Pescarul vine pe balta sa se destinda si sa aiba si ceva activitate, prezenta la carlig , nu sa suporte comportamentul de ciobani ai paznicilor!!! Pentru pescari fir intins!!!!!! Daca are balta peste!!!!!!!????

 4. andrei

  26 mart. 2014 - 13:13

  ati mai curatat balta ca era un desastru.

 5. Andrei

  25 iul. 2014 - 20:50

  Stie cineva daca mai este vegetatie la mal ?

 6. vasile

  20 aug. 2014 - 21:04

  Peste este dar e acoperit cu apa , am fost eu pe data de 25. 07. 2014 si am vazut cum a prins un om din vaslui un somn de 25 kg , un metru ,l.a luat fara sa vada paznicii , au ramas prosti celalti pescari . Domnule patron daca vreti sa vedeti filmare de pe telefon contactati-ma , lasati adresa de mail sau facebook

 7. manolo75

  22 sept. 2014 - 14:16

  Incepand cu date de 22/09/2014 se inchide pescuitul sportiv recreativ pe acumularea Manjesti.Hotararea a fost luata de catre administrator Domnul Victor Musteata.Va multumim pentru intelegere.

Add your Comment