Balta Mata Radeanu

Balta Mata Radeanu

Mata - RadeanuBalta Mata Radeanu se afla intre Carja (jud. Vaslui) si satul Vadeni (jud. Galati). Daca ati auzit de pescuitul la Carja sau la Vadeni, inseamna ca ati auzit si de aceasta balta, renumita printre pescarii din judetul Vaslui si Galati.

Balta Mata-Radeanu face parte dintr-o serie mai mare de balti, ce sunt administrate de AJVPS Galati. Baltile se afla foarte aproape de raul Prut, iar acestea comunica des cu raul pentru a primi apa proaspata. Baltile sunt salbatice, cu stuf, multe pasari si pesti activi.

Balta este populata in caras, crap, stiuca, salau, somn, rosioara, platica. Se pare ca aici este patria rapitorului (stiuca) si chiar se prinde destul de bine la naluci.

Localizare Mata Radeanu (Galati – Vadeni)
Galati - VadeniVenind din Galati, se ia Drumul National Galati – Vaslui, la circa 20 kilometri de Galati, se afla localitatea Cavadinesti. Se face dreapta spre satul Vadeni. Aici, la Vadeni, se va face stanga si la iesirea pe partea dreapta, se afla amenajarea piscicola. Aici veti gasi 8 bazine pisciciole, printre care si Mata Radeanu. Puteti pescui pe oricare dintre ele, taxa fiind aceeasi. Se poate ajunge atat prin Murgeni, cat si prin Vadeni.

Localizare Mata Radeanu (Barlad – Vadeni)
Harta Barlad - VadeniVenind din Barlad, se va lua ruta Barlad – Zorleni, Popeni, Floreni – Murgeni, unde se va face dreapta spre Blagesti. In dreptul localitatii Cavadinesti, se va face stanga catre Vadeni.
O alta ruta ar fi Barlad – Murgeni – Carja, apoi dreapta catre Vadeni. Drumul este bun, de tara.

Share:

Comment (1)

  1. Vlad

    06 iun. 2016 - 22:03

    Sunt din vaslui. Pe 2016 se stie ceva, este voie la pescuit, ceva detali?

Add your Comment