Cum influenteaza conditiile meteorologice pescuitul
16 iunie 2015
by

Cum influenteaza conditiile meteorologice pescuitul

Cu totii stim ca cele mai importante elemente care alcatuiesc viata de pe pamant sunt aerul si apa. Primele forme de viata s-au dezvoltat exclusiv in apa, datorita oxigenului, deoarece doar in acest fel se puteau apara de razele ultra-violete ale soarelui primordial. Desi astazi avem impresia ca lumea inseamna in mare majoritatea doar ce se intampla pe uscat, in mediul sub-acvatic exista o cu totul alta lume, poate la fel de bogata si de complexa ca si pe uscat.

Fly fishing

In orice caz, apa impreuna cu aerul influenteaza in mod radical conditiile climatice care, la randul lor, au un efect direct asupra pescuitului. In primul rand, este important sa stim cateva lucruri despre presiunea atmosferica:

O presiune atmosferica in scadere duce la aparitia norilor pe cer si ne poate preveni de posibilitatea unor ploi sau ninsori. Pe de alta parte, o presiune in crestere duce la o vreme placuta si un cer senin, albastru.

Peste

De asemenea, trebuie sa constientizati faptul ca vremea are un efect direct si asupra pestilor pe care incercati sa-i prindeti. Acestia se comporta si reactioneaza diferit in functie de vreme. Disponibilitatea pestilor, adancimea apei, temperatura, claritatea, vantul si presiunea indicata de barometru sunt doar cativa facturi importanti pe care trebuie sa-i luati in calcul inainte de a merge la pescuit.

In ceea ce priveste vantul, acesta influenteaza pestii prin faptul ca le dicteaza comportamentul de hranire si provoaca valuri care ii scad acestuia vizibilitatea si contactul cu soarele. Daca vantul bate toata ziua intr-o singura directie, pestii vor incepe sa urmeze directia vantului si sa se hraneasca in functie de el.

Trout fishing

Bineinteles, exista foarte multi factori importanti de care trebuie sa tii cont inainte sa te echipezi cu cizme de cauciuc si cu momeli pentru a pescui. Cel mai probabil, pescarii cu o experienta considerabila ii cunosc si ne pot lasa un comentariu prin care sa ne impartaseasca tuturor.

Share:

Add your Comment