Momeala pentru crap primavara
13 aprilie 2013
by

Momeala pentru crap primavara

porumb cu miere si tuica crapPrimavara a venit.. Sezonul de pescuit incepe odata cu prohibitia. Chiar daca nu avem voie sa pescuim pe raurile si baltile de stat, avem inca voie sa pescuim pe baltile private, cu plata desigur. In continuare suntem in cautarea mustaciosului care a iesit din grotele de unde a hibertat toata iarna. Apa a inceput sa se incalzeasca iar primele rezultate la pescuit de caras si crap s-au vazut inca de la inceputul lunii lui aprilie.

Trebuie sa aflam ce prefera crapul in aceasta primavara. Cum fiecare an difera in functie de conditiile climaterice, presiunea atmosferica sau fazele lunii, asa trebuie sa aflam ce vrea domnul crap in fiecare an primavara.

Momeala animala pentru crap primavara. Crapul iese dintr-o perioada lunga de hibernare in care nu a mancat nimic. A trecut peste iarna, iar pentru a-si asigura proteinele de care are nevoie in urmatoarea perioada, acesta prefera la inceputul primaverii momeala animala, si anume: viermisori, rama rosie de gunoi, larve, scoica. La aceste momeli veti avea cu siguranta parte si de carasi, insa pentru a-i inlatura puteti folosi o nada pe baza de condimente care sa alunge crapii de dimensiuni mai mici si alte specii de pesti.

Momeala vegetala pentru crap primavara. Aceasta momeala consta in boabe de porumb conservate, miez de stuf congelat, porumb uscat pe fir de par. Chiar daca crapul iese dintr-o iarna lunga si are nevoie de proteina momelilor animale, acesta mai prefera si porumbul care uneori este irezistibil pentru el in multe cazuri. Un porumb conservat cu aroma de alcool (CSL) va fi mereu irezistibil pentru crap.

Boilies-urile pentru crap primavara. Niciodata sa nu omitem cele mai importante momeli pe care le prefera crapul. Boiliesul de multe ori ne-a scos din necaz cand aveam o partida de pescuit nesatisfacatoare. Indiferent de anotimp, crapii de dimensiuni mari vor manca boilies-uri daca vor fi atrasi de o nada atractiva.

Cubuletul de mamaliga. Aceasta este cea mai buna momeala pentru sfarsitul lui Aprilie – luna Martie. Crapul incepe sa manance mai tot ce prinde incepand cu luna Mai, asa ca va prefera mamaliga ce contine atractanti atragatori. Nu o omiteti!

Nadirea trebuie sa se faca mai redus primavara. Nu va trebui sa facem un pat de nada aruncand multe kg de nada. Este deajuns sa nadim cu cativa bulgari in zona in care aruncam, si sa folosim fie nadirea cu saculet solubil, feeder, etc.

Momeala de tip pop-up pe fir de par artificiala nu este chiar recomandata in aceasta perioada mai ales daca aceasta nu are niciun fel de miros sau atractivitate. Abia incepand cu luna Mai crapul incepe sa manance orice ii cade in gura, de la momeala vegetala pana la cea animala sau chiar cea artificiala.

Share:

Add your Comment