Momeala pentru fitofag
7 aprilie 2013
by

Momeala pentru fitofag

fitofag crap chinezescFitofagul este un peste originar din China (de asta mai este numit si crap chinezesc) si este confundat des cu novacul. Chiar daca se aseamana leit, sunt doua specii de pesti diferite care cel mai des se pot diferentia prin marimea capului. Fitofagul are capul mai mic decat al novacului.

Este un peste care nu prea aduce placere pescarilor si nu este niciodata luat in prim-plan cand vine vorba despre o partida de pescuit. Cel mai des, atat fitofagul cat si novacul, sunt agatati prin pescuit la japca, in, rest nu reprezinta mare interes printre pescari.

Avand in vedere ca discutam despre momeala, trebuie sa evidentiem faptul ca fitofagul este un peste care mananca plancton si este pus in lacuri pentru a le curata de alge. Creste foarte repede si mananca tot ce prinde, tocmai de asta poate fi prins aproape la orice.

Momeala pentru fitofag. Prefera paste fierte precum spanac, faian de grau, orez, spaghete, malai, diverse fainuri ca si nada. Iar ca momeala, puteti folosi fie cubulet de mamaliga, momeala flotanta. Fitofagul este un aspirator si poate pune botul la orice momeala, insa nada trebuie sa fie cea mai bine aleasa.

Astfel, nada pentru fitofag trebuie sa fie incolora, fara prea multi atractanti, sa contina ierburi, paste, fainuri si sa nu includa diverse arome din comert.

Comment (1)

  1. mary

    04 feb. 2014 - 17:53

    boabe de mazare , soia
    trifoi si lucerna

Add your Comment