Momeala ten: porumb uscat fermentat
20 aprilie 2013
by

Momeala ten: porumb uscat fermentat

ten (amur)Sunt un mare admirator al tenului (amur) pentru ca imi ofera mereu un drill spectaculos. Chiar daca are 2 kg, acesta iti ofera senzatia ca ai prins un crap de 10 kg, tocmai de asta este unul dintre cei mai cautati pesti de catre pescari. Anul acesta nu am prins inca niciun ten, insa nici nu l-am urmarit prea mult. Se pare ca incepand cu 20 Aprilie tenul incepe sa miste in balta si sa caute hrana. De ce tocmai atunci? Pentru ca atunci incepe sa apara vegetatia acvatica, tenul iubind plantele acvatice. Sa nu mai lungim vorba si sa vorbim despre modul sau de hranire si despre super momeala ce a avut mereu rezultate la pescuit de ten.

Porumb uscat si fermentat

Porumbul va ramane momeala suprema intotdeauna, fie ca pescuim la crap, fie ca pescuim la ten, porumbul va fi mereu de folos. Am testat inca de anul trecut o momeala buna pentru ten, care da rezultate foarte bune si la crap. Se va lua de exemplu 3 kg de porumb uscat, se va fierbe bine pana cand boabele se vor muia si se vor ridica catre suprafata. Se vor lasa la racit si se vor pune intr-o galeata, unde vor fi acoperite cu apa in care au fiert. Aveti nevoie de o galeata care sa aiba capac si sa se inchida ermetic (sunt bune si galetile de masline). Peste porumbul uscat veti pune iaurt (in jur de 300 grame) sau must dulce (jumatate de litru). Se vor amesteca bine de tot si se va inchide capacul. Se va lasa porumbul asa cel putin doua saptamani. Va mirosi aproape ingrozitor, insa, va fi o momeala perfecta pentru ten. E bine sa naditi tot cu acest porumb si sa puneti pe firul de par 2 sau 3 boabe de porumb. De ce atatea boabe? Pentru ca tenul este in general foarte suspect dar si lacom. Daca vede o singura boaba i se va parea suspect, astfel, doua sau trei boabe il vor multumi si il vor face sa manance.

Pe langa aceasta momeala, la ten mai putem pescui cu: frunze de trifoi, mazare verde fiarta (cate doua pe ac, muguri de salcie, iubeste in general tot ce tine de iarba si verdeata.

Nada la ten trebuie sa aiba arome de: lucerna, miere de albine, fructe fermentate, anason, papura.

Eu de exemplu, am pus inca din luna februarie intr-un bidon, porumb uscat fiert bine de tot, cu aroma de CSL (alcool) si miere de albine. Pana in luna Mai porumbul va capata un miros puternic de alcool. Deja miroase foarte puternic a vin (a fermentat). Va fi perfect pentru pescuit la ten.

Nadirea la ten. Se va face cu bulgari pentru a crea nor in apa. Cum se va face asta? Se va folosi o nada cu fainuri si porumb nu prea umeda pentru a se sparge la contactul cu apa.

Share:

Add your Comment