Montura crap cu momeala coaja de paine
19 mai 2013
by

Montura crap cu momeala coaja de paine

Toti pescarii stiu ca o coaja de paine va sta mereu la suprafata, insa de cele mai multe ori este una dintre cele mai bune momeli cand vine vorba de pescuitul la crap. Din fericire, fiind una dintre cele mai putin utilizate momeli, aceasta este una dintre cele mai bune uneori in perioada verii. O sa va aratam o montura in care puteti ca momeala coaja de paine.

Ca si momeala vom folosi coaja de paine sau painea fulg (care se ridica spre suprafata). Montura ce va vom prezenta va ajuta ca momeala sa nu stea nici pe pamant nici sa intre in mal.

Sa vedem montura pentru crap cu momeala coaja de paine:

montura crap momeala coaja de paine

A – firul trebuie sa fie destul de gros deoarece avem sansa sa prindem un crap foarte mare. Utilizati un fir care sa reziste la minim 6 kg.

B – este firul de care este legat plumbul. Acesta trebuie sa fie rezistent si sa utilizam o bucata mica. Vom folosi si un agrafa vartej.

C – Vom folosi un opritor imediat dupa plumb pentru a nu incurca cu momeala.

D – firul dintre plumb si momeala nu trebuie sa fie lung, de maximum 6 centimetri. De asemenea, va recomandam un fir la fel de puternic ca cel principal.

E – Vom folosi un carlig mare, de 10, 8 sau cel putin 6. Painea trebuie sa fie un pic umflata pentru a nu sta pe fund.

Va recomandam sa aruncati usor pentru a preveni caderea painii de pe carlig.

Share:

Comment (1)

  1. monturi crap

    30 dec. 2013 - 14:00

    Este destul de complicat sa lasezi la distanta cu paine la carlig. Poate ar fi mai bine daca am baga toata montura, plus ceva paine faramitata, intr-o punga de PVA.

Add your Comment