Montura cu porumb flotant
11 iunie 2013
by

Montura cu porumb flotant

Pe langa monturile favorite mie, este si montura cu porumb flotant pe fir de par. Probabil este montura in care folosesti cea mai putina momeala pentru ca nu trebuie sa o schimbi, iar cel mai des, are efecte devastatoare la crap in balti cu populatie medie sau buna de crapi.

Trebuie sa va spun de inainte ca aceasta montura este pentru crapii mai mari de 2kg, nefiind foarte adorata de ciortani, pentru ca acestia prefera mai des sa manace direct de pe ac.

Montura se face in stil fir de par si in loc sa punem porumb uscat, punem porumb flotant.
porumb flotant montura

Vreau sa va dezvalui stilul meu cand pescuiesc cu porumb flotant. Deobicei pregatesc cateva kg de nada, aproape 3 kg de porumb fiert si aromat, si aproape 2 kg de tarate cu 1kg faina de porumb. Dupa ce am fiert porumbul si l-am aromatizat, il las in galeata. Cand ajung pe balta amestec cu faina de porumb si cu taratele si arunc fie cu catapulta, fie cu bomba. Nadesc cu aproape 4 kg de nada iar apoi fac montura. Nu o fac cu o boaba de porumb flotant ci doua boabe astfel:
– boaba de langa carlig e naturala, din nada
– a II-a boaba, flotanta.
– opritor

Dupa ce am facut montura asta, undeva pe montura mai aplic un carlig si pun o boaba de porumb mai moale ce intra in carlig si 2 pufuleti. Cu montura asta am avut parte de capturi de crap laudabile.

Cu aceasta montura aveti sanse mari sa prindeti si cteno. Cel mai des daca montura este flotanta, tenul ataca des.

Share:

Add your Comment