Montura fir de par
26 mai 2013
by

Montura fir de par

Pana nu demult, montura pe fir de par nu era foarte cunoscuta in Romania. De cand a venit informatia din vest, mai precis de cand francezii au inceput sa faca export de boilies-uri, am invatat si noi monturile lor. Montura pe fir de par a fost folosita prima data la boilies, acesta fiind foarte mare si gros, nu putea fi introdus pe ac, asa ca s-a format montura fir de par.

In Romania, dar nu numai, se obisnuieste a se folosi montura pe fir de par cu porumb. E si normal, baltile noastre sunt in general salbatice si prefera porumbul si nu boilies-ul.

Pentru a realiza o montura pe fir de par aveti nevoie de: carlig mediu cu ochet, fir textil, porumb uscat (boilies, porumb artificial, etc), varnis cauciuc, opritor cauciuc, croseta.

montura fir de par

Dupa ce ati legat acul, urmeaza sa puneti pe firul de par porumbul sau boiles-ul. In imaginea de mai jos s-au folosit 5 boabe de porumb pentru ca se pescuieste la crap si ten mare. Este indicat sa puneti doua boabe de porumb sau mai multe daca pescuiti la ten.
montura fir de par
Cu ajutorul crosetei veti introduce toate boabele de porumb pe firul de par. Dupa ce le-ati introdus, adaugati pe firul de par un opritor din cauciuc.
opritor cauciuc boilies porumb

Share:

Add your Comment