Nada caras: mamaliga vs nade din comert
20 aprilie 2013
by

Nada caras: mamaliga vs nade din comert

pescuit la caras cu mamaligaIn ultima partida de pescuit de pe anul asta am fost tare nemultumit de toate nadele din comert. Am pescuit in aceasta primavara de 3 ori in 3 balti diferite. Este adevarat, apa este inca rece, pestele inca nu are activitate ridicata si mananca rar, dar, pana acum am vazut ca mamaliga ca nada este mai tare decat toate produsele din gama Benzar Mix.

Prima iesire, pe data de 31 Martie la Manjesti. La nada Benzar Mix Crap-Caras si nada Benzar Mix Special Concurs nu am vazut nicio miscare, in schimb, un tip de langa mine ce pescuia la o nada pe baza de mamaliga cu vanilie a prins in jur de 6 carasi. Eu nimic.

A II-a iesire pe 15 Aprilie la Mata-Radeanu. Doar 3-4 carasi la Benar Mix Crap-Caras + Benzar Mix Special Concurs, si in jur de 20 la srot + mamaliga + pesmet. Deci, din nou inferior domnul Benzar.

A III-a iesire pe data de 18 Aprilie la Vadeni. 4 carasi la Benzar Mix Crap – Caras + Benzar Mix Special Concurs + TTX. 2 carasi la Benzar Mix Crap-Caras + mamliga. Si 3 kg de caras la mamaliga + gris.

Concluziile cred ca le trageti singuri. Chiar daca este primavara, aceste nade sunt recomandate pentru aceasta perioada. Am vazut ca si cei de la PV TV au pescuit cu benzar mix crap caras si benzar mix special concurs si au prins carasei destul de multi. Cei drept, ei pescuiesc des in crescatorii si balti supra populate. Insa, problema este ca pana acum mamaliga a fost net superioara tuturor nazilor incercate pana acum.

Aroma de primavara la caras si crap, CSL. Este pe baza de alcool de porumb si cica face ravagii in apa rece. Nicidecum, am avut un tub de 250 ml de CSL dupa mine si am bagat in toate nazile, de la cele de la Benzar pana la nazile simple din seminte si fainuri. Nu a avut niciun efect cu adevarat benefic.

Urmatoarea iesire o sa o fac cred ca de Florii, pe 28 Aprilie, undeva la o balta din judetul Galati, balta Corod. Am inteles ca are o populatie de caras destul de mare, oblete si biban. Predomina si crapul, insa s-ar parea ca pune destul de rar botul. Eu nu sunt in cautarea crapilor, vreau inca sa pescuiesc destul de mult la caras, atat la lanseta cat si la varga.

O sa merg cu nada pe baza de mamaliga, cu benzar mix din nou (trebuie sa trag o concluzie pana la urma!!), cu nada pe baza de praf de oase (miroase foarte puternic) si in final cu srot in amestec cu urluiala de porumb si pesmet. O sa incerc la toate si trag concluzii pe care le voi nota intr-un carnetel. Voi incerca sa analizez toate aromele ce atrag sau resping pestii.

Share:

Add your Comment