Nada pentru crap primavara
8 ianuarie 2013
by

Nada pentru crap primavara

Primavara vine cu ape reci care il fac pe peste sa aiba un metabolism incetinit. Ce inseamna asta? Ca crapul se satura mai repede, nefiind nevoie sa manance de mai multe ori pe zi, astfel, partida de pescuit poate fi nesatisfacatoare.

Ce fel de momeala vom folosi primavara? Orisicare, doar ca trebuie sa atragem crapul cu ceva ce el nu a mai gustat de ceva vreme, si anume, viermisorii. In perioada iernii, in apele inghetate nu prea se gasesc organisme vii cu care crapii sa se hraneasca, asa ca un buchet de viermisori poate face diferenta la o partida de pescuit.

Inainte de a vorbi despre o nada speciala pentru crap primavara, vom vorbi si despre zona in care vom pescui. Vom alege cu siguranta un mal insorit, ferit de vanturi reci si curenti puternici, poate cu un pic de papura sau stuf in zona.

Nada pentru crap primavara? Putem folosi orice nada ce foloseam si in sezoanele trecute, insa este indicata una dulce care sa nu contina uleiuri multe si totodata sa fie si un pic aromata. Ceea ce este cel mai important primavara, este sa avem o nada foarte solubila.

Nadirea. Se va face cu bulgari si nu se va aglomera zona cu nada, pentru ca pestele mananca putin primavara si avem sansa sa ne trezim cu el satul si cu siguranta nu va mai trage la momeala noastra.

Nada va fi formata din: fainuri lactice, bird food macinat foarte fin, seminte de dimensiuni mari, arome de fructe, dulci.

Nu folositi arome in exces, acestea pot produce repulsie pestilor dupa 24 de ore.

Orisicum, primavara se va folosi o nada usor digerabila pentru peste, de exemplu din cereale de tot felul, din porumb, din bilies-uri solubile si asa mai departe.

Share:

Add your Comment