Pescuit in luna Iunie

Pescuit in luna Iunie

pescuit in luna iuniePe data de 2 iunie se termina prohibitia pentru apele de pe teritoriul Romaniei, exceptie face raul Prut si apele de frontiera.

De pe data de 2 vom avea voie sa pescuim pe Dunare, dar si pe alte iazuri si canale sau rauri din tara, asa ca, ne reintoarcem la marea pasiune, pescuitul.

Luna iunie este una dintre cele mai perfecte luni pentru pescuit, apa s-a incalzit indeajuns, caldura soarelui ne mangaie tot timpul zilei, noptile sunt mai calduroase decat inainte, pestele mananca mai bine si mai des, majoritatea speciilor de pesti ies dimineata si seara la mancat in belsug. Iar noi pescarii, pornim sezonul cu ambitie si cu optimism ca in acest an si in aceasta luna iunie vom prinde marea captura.

Pescuit la crap in luna iunie. Crapul este activ inca din Aprilie, insa perioada in care el mananca cel mai bine este Iunie – Septembrie, cand acesta iese dimineata si sear la mal ca sa se hraneasca, iar ziua scormoneste prin stuf sau prin namol dupa hrana. Are metabolismul ridicat si mananca mai tot ce prinde, de la hrana animala pana la hrana vegetala. Ca si momeli, incepand din aceasta luna prefera: viermisorii, mamaliga, rama groasa de gunoi, boaba de porumb (conservat sau fiert), boilies, etc.

Trebuie sa reamintim faptul ca: crapii din baltile salbatice sau rauri nu prefera foarte mult momeli precum boilies sau pelete. De asemenea, montura pe fir de par nu este perfecta pentru aceste zone. Crapul din baltile salbatice este obisnuit sa manace hrana animala destul de mult, precum: viermi, larve, rame. Si de asemenea, prefera cubul de mamaliga, boaba de mamaliga sau porumbul moale in carlig, una sau doua boabe pe carlig.

Pescuit la caras in luna iunie. In aceasta perioada se prind cei mai mari carasi, aia de 500grame sau 1kg. Carasul in luna iunie incepe sa prefere momeala vegetala, precum mamaliga cu paine (bobita in carlig) sau chiar bobul de arpacas ori porumb dulce. Carasul in aceasta perioada mai prefera viermisorul si rama, insa e posibil ca la viermusi sa aiba un impact mai greu si totodata, sa pice numai caras mare. Aici difera si in functie de balta.

Pescuit la rapitor in luna iunie
Bibanul ataca destul de des, mai ales dimineata la rama sau la pestisor mic.

Stiuca ataca dimineata cand vine in mal dupa puiet, ataca la orice este de natura animala. Rama, larve, musca, pestisor viu, oscilanta, vobler, lingurita.

Salaul ataca de asemenea bine dimineata si seara, cand vine in mal sa caute puiet. Ataca la rama (salaul mic) si salaul mare ataca la pestisor viu.

Somnul ataca cel mai bine noaptea desigur, la pestisor (carasel), la coropisnita si desigur, la momeli alterate (mate de pui, ficat alterat).

Share:

Add your Comment