Pescuit la bomba: montura bomba
25 aprilie 2013
by

Pescuit la bomba: montura bomba

Pescuitul la bomba se pare ca nu este tocmai adoptat de catre pescarii sportivi, fiind considerat braconaj. Acest pescuit la bomba, se mai numeste si montura arici, sau montura bomba. Se foloseste un momitor la care se adauga de la doua pana la 6 sau mai multe ace. Cel mai des, pescarii care folosesc bomba au in jur de 4 sau 5 ace pe care le infing in mamaliga din momitor. Cand pestii vin si absorb din momeala din momitor, trag si acele, agatandu-se.

montura bomba (arici)Montura bomba arata ca in imaginea alaturata, doar ca de cele mai multe ori, pescarii si le fac singuri. Se foloseste un arc (momitor), si carlige, 5 la numar. Se va umple momitorul cu mamaliga, iar acele se vor infinge in respectiva mamaliga. Se vor lasa fie acele goale, fie se vor umple cu momeala precum: rama, viermisor, mamaliga, pufulete, etc.

In pescuitul pe rau, pescuitul la bomba nu da randament, deoarece curentul curata momitorul, tocmai de asta, este indicat ca in cazul in care pescuiti la bomba, sa puneti neaparat momeala in carlig, de preferat viermisori, sau cubulet de mamaliga.

Eu sunt de parere ca este o montura destul de avansata, si cred ca ar trebui folosita, insa in limita bunului simt, si anume, folosindu-se doar doua ace, si nu 5. E fapt stiu ca conform legislatiei in vigoare, pe toate apele din Romania se accepta maximum 2 carlige, la fel si pe baltile private.

De exemplu, eu la pescuit la crap folosesc doar un carlig si momitor. In rest, la pescuitul carasului, folosesc maximum doua carlige, rareori unul.

Oricum, montura bomba nu cred ca poate fi condamnata atat de mult ca fiind o montura de braconier, avand in vedere ca exista cazuri si mai grave: pescuit la japca, tras la plasa, curent, etc.

Add your Comment