Pescuit la clean primavara
24 aprilie 2013
by

Pescuit la clean primavara

pescuit la clean primavaraCleanul este unul dintre rapitorii vizati de pescarii ce pescuiesc indeosebi pe rauri. Acesta este un peste care ajunge pana la dimensiuni notabile, de cateva kg, dar cel mai des se intalnesc clenii de mici dimensiuni, de pana in 20 de cm. Acestia raspund la tot felul de momeli, insa trebuie sa aflam exact comportamentul cleanului, in special pe rau, ca sa stim la ce sa pescuim in viitor pentru a prinde clean.

Momeala de primavara pentru clean
Datorita faptului ca primavara nu sunt cosasi, greieri si lacuste, trebuie sa cautam alte alternative pentru a prinde clean, astfel, vom alege: larve, rame, buchet de viermisor, muste, pestisor viu (de mici dimensiuni), insecte. Toate aceste momeli sunt animale si le prefera cleanul imediat cum incepe primavara.

In acelasi timp, cleanul mai raspunde si la voblere si lingurite, chiar cel mai marisor. Am pescuit pe raul Barlad de-a lungul timpului mult clean, dar intotdeauna l-am prins la rama, viermisor, si desigur, clasica lui momeala, greierele. Anul acesta, am auzit prieteni pescari ce au pescuit la clean cu lingurita, de mici dimensiuni, pana in 10 grame, pana in 5 cm. Acestia au prins clean si la 1 kg pe raul Barlad cu astfel de lingurite, deci se prinde!

Clean la ficat de pasare. Da, stiu ca intotdeauna suntem sceptici cand vine vorba de pescuit, insa in acelasi timp pestele parca mananca orice. Anul acesta am vazut pe pielea mea cum cativa pescari prindeau clean la ficat de pasare ca la balamuc. Puneau bucatica de ficat insangerat, pana acopereau carligul si curgea in jos. Acestia aruncau aproape de celalalt mal al raului, si in zonele de umbra, pe langa cioate sau agataturi, clenii parca sareau ca arsi. Am vazut clean la 500 grame prins la ficat de pasare!

Vara, cleanul prefera clasica lui momeala, lacusta si greierele. Ce-i drept, este greu sa alergam dupa aceste insecte prin iarba, insa satisfactia este maxima pentru pescuit la clean. Ca o alternativa pentru aceste lacuste si greieri, putem folosi musca artificiala, care da acelasi randament.

Share:

Add your Comment