Pescuit la crap in Aprilie

Pescuit la crap in Aprilie

pescuit crap aprilieAprilie deschide oarecum noul sezon de pescuit. Daca pana acum ne-am delectat numai cu friguri si geruri, incepem din nou sa ne invatam cu perioade mai calde si cu soare mai generos. La jumatatea lui aprilie incepe prohibitia, insa pe baltile si lacurile private se poate pescui in continuare.

Sa vedem ce prefera domnul crap in luna aprilie si daca incepe sa puna botul pe momeala incepand cu aceasta luna. In aprilie mai toti pestii incep sa manance, mai mult in ape curgatoare, insa si in lacuri incep sa puna botul. De regula crapul nu prea se hraneste pana cand temperatura apei nu depaseste 16 Grade Celsius. Cum pana acum nu prea am vazut nici macar in atmosfera aceasta temperatura, e clar ca nici in apa nu poate fi vorba de o asa temperatura. Dar la adancimi mai mari, e posibil ca temperatura apei sa fie cu 5-6 grade Celsius mai mult decat la suprafata, astfel, daca la suprafata avem o temperatura a apei de macar 10 grade, atunci putem avea o partida reusita la crap.

Ce momeli prefera crapul in Aprilie: pai in general, fiind trecut printr-o iarna lunga, mustaciosul prefera hrana animala pentru ca are mai multe proteine, aici se includ viermisorii, ramele, molustele, scoica. Pestii difera in dorinte, astfel, putem intalni foarte multi crapi care sa nu prefere deloc hrana animala si sa o prefere pe cea vegetala. De ce? Pentru ca hrana vegetala este mai digerabila si pestele doreste sa o consume pe aceasta. La hrana vegetala se includ: peletele, boilies-urile, porumbul, mamaliga.

Nada crap Aprilie: aici e o mare problema. Majoritatea pescarilor considera ca e bine sa folosim o nada pe baza de arome dulci precum banane, ananas, tuti fruti, capsuni, caramel. Alti pescari considera ca e bine sa folosim o nada bazata pe arome puternice bazate pe etil (alcool). Eu consider ca puteti folosi o nada din spartura de boilies daca pescuiti la boilies, o nada pe baza de seminte daca pescuiti la porumb, o nada pe baza de arome cu etil (alcool) daca pescuiti la hrana animala.

Ponturi nadire: va recomandam sa folositi saculeti solubili daca pescuiti in luna Aprilie. Se dizolva mai greu in apa (circa 2-3 minute) si puteti sa atrageti pestii chiar langa momeala. Folositi mixuri fine combinate cu seminte pentru a atrage crapii. In aceasta luna este foarta importanta nadirea, iar aromele trebuie sa fie pe masura.

Share:

Add your Comment