Pescuit la crap in luna Martie

Pescuit la crap in luna Martie

crap martieLuna Martie arata inceputul primaverii si totodata, se deschide sezonul de pescuit. Crapul este un peste pretentios, insa incepe sa se hraneasca incepand cu aceasta luna. Cu siguranta nu vor trage atat de mult ciortanii ci vor incerca sa puna botul doar exemplarele mai mari de crap.

Momeala perfecta pentru crap in luna Martie: hrana animala, si anume, rama rosie de gunoi, buchet de viermisori, libelule, larve, etc. Putem opta si pentru o momeala vegetala, cum ar fi boillies-uri cu aroma de canepa sau caramel.

La ce adancime se va pescui: de preferat la apa putin mai adanca, care sa depaseasca 1 metru. Crapii stau pe fund unde apa inregistreaza o temperatura de peste 10 grade Celsius in aceasta perioada. Ei continua sa se hraneasca cu diverse moluste ce se gasesc prin apa. Daca ii atragem cu o nada buna si o momeala vie, cu siguranta vom avea sansa sa prindem exemplare de crap.

Cum atragem crapul? Simplu, cu arome puternice si momeli colorate. Viermisorii rosii ar fi perfecti pentru a atrage crapul. O nada care sa contina arome atractive va aduce crapul mai aproape de momeala. Puteti alege sa pescuiti si la boillies-uri, insa e bine sa incercati si la momeala animala.

Daca sunteti singuri pe balta si aveti o nada cu arome puternice aveti sansa sa aveti o partida de pescuit deosebita, pestele fiind atras complet catre nada dvs si efectiv catre momeala.

Nada. Daca nada nu contine indeajuns de multi nutrienti cu siguranta nu vom atrage crapii. Trebuie sa le oferim o nada usor de digerat dar si cu nutrienti.

Share:

Comment (1)

  1. adrian

    20 mart. 2013 - 22:26

    super la crap

Add your Comment