Pescuit la plantat

Pescuit la plantat

pescuit plantatMulti nu stiu ce inseamna pescuit la plantat, altii nu stiu cum sa-l faca, iar unii pescari sportivi il condamna spunand ca nu este tocmai pescuit sportiv.

Pescuitul la plantat este atunci cand duci montura pe apa cu ajutorul unei barci, barcute, navomodel sau chiar inot. Cand plantezi, asta inseamna ca in locul unde pui montura, lasi si 2-3 maini de nada, fie ca folosesti porumb, pelete, boilies sau alte sparturi.

Eu nu sunt adeptul acestui pescuit pentru ca de cele mai multe ori merg la pescuti sa ma relaxez, nu sa stau prin barca, sa car kilograme de nada si sa ma doara spatele de la atat plimbat pe apa cu barca. Deseori formula cea mai simpla care sa imi aduca si crap, pescuiesc cu saculet solubil si fac aruncari destul de departe, sau chiar la baza stufului unde am posibilitatea. Sigur, asta nu imi garanteaza faptul ca voi prinde crap, insa nici plantatul nu iti garanteaza intotdeauna ca vei prinde crap.

Se poate pescui la plantat la toate speciile, inclusiv rapitor. De exemplu, am fost anul trecut la Vadeni (Galati) si langa mine erau niste baieti care plantau la stiuca. Duceau montura undeva la circa 150-200 metri, aruncau in jur de 10-15 pestisori morti, si lasau montura acolo. Cam la 10-15 minute, luau cate o stiuca la minim 2 kg. Eu m-am declaram incantat de succesul lor si chiar i-am mai ajutat cu ceva pestisori mici, pana seara baietii prinzand in jur de 11 stiuci.

Share:

Add your Comment