Pescuit la stiuca

Pescuit la stiuca

stiucaStiuca este unul dintre „trofeele” cautate de catre pescarii de rapitor. Trebuie sa recunosc ca si eu iubesc sa prind stiuca, indeosebi de mari dimensiuni care sa imi puna probleme. De asemenea, mai recunosc faptul ca nu am prins mai mult de 4 stiuci in viata mea, fiind un pescar tanar. Prima stiuca am prins-o la o montura obisnuita, cand pescuiam la caras. In timp ce recuperam lanseta din apa, am prins o stiuca la rama.

Stiuca este un rapitor excelent, care odata ce a atacat si a fost intepata, cu greu reusesti sa o mai desfaci din carlig. La stiuca se pescuieste mereu cu ancora, cu fir textil gros sau tija otelita si de asemenea, cu mare atentie si rabdare.

Momeli pentru stiuca: pestisor viu, rotativa, naluca, lingurita, vobler. Dintre toate momelile folosite, probabil cele mai bune sunt rotativele si linguritele, insa, si la pestisor viu exista sanse de a prinde stiuca mare.

Daca se va pescui la rotative, lingurite, etc, se va lansa in apa si nu se va face galagie, iar recuperarile trebuie sa fie usoare si cu mici smuncituri. La primul atac al stiucii, in momentul in care se simte o oarecare rezistenta, intepati, nu asteptati un al II-lea atac al stiucii, pentru ca, aveti sansa sa nu mai aveti un al II-lea atac.

Daca pescuiti la varga, cu pestisor viu, va trebui sa fiti foarte atenti, aici aveti sansa sa aveti si cel de-al II-lea atac. Nu intepati de la primul atac, pentru ca e posibil sa aveti rateuri, asteptati o tragere mai puternica.

Scoaterea stiucii din carlig. Aici implica un pic de rabdare si scule. Nu scoateti cu mana din gura stiucii niciodata carligul, aveti sansa sa va raniti serios. Au existat pescari care au necesitat interventii chirurgicale dupa ce au bagat mana in gura stiucilor de mari dimensiuni. Cel mai bine este sa aveti un cleste cu care sa eliberati stiuca din carlig. De asemenea, daca pescuiti din barca, trebuie sa aveti neaparat minciog pentru a aduce stiuca in barca, altfel riscati sa va raniti incercand sa o agatati si sa o ridicati in barca.

Share:

Add your Comment