Reteta boilies solubil
16 aprilie 2013
by

Reteta boilies solubil

boilies-uri solubileBoilies-urile solubile sunt folosite in general la crap pentru a-l atrage si mai mult in momentul in care boilies-ul se dizolva in apa. Aceste tipuri de boilies sunt probabil cele mai folosite in ultima perioada, reprezentand o alternativa destul de buna. In comert se gasesc zeci de boilies-uri de diferite arome si de diferite texturi, atat solubile cat si insolubile. Sa vedem cateva retete de boilies-uri solubile.

Avem mai multe retete, cat si mai multe sfaturi pentru crearea boilies-urilor solubile, si o sa incepem cu primele sfaturi.

Puteti folosi un mix preferat de boilies din diferite fainuri si arome, pe care il rulam astfel:
1. mix de fainuri + ou, fara fierbere. Le vom supraveghea sa nu se usuce. Valabilitate maxima 2-3 luni.
2. mix de fainuri (fara ou) + gel de zer si gluten de grau (50grame – 50 grame) din fiecare per kg. Partea lichida se va completa cu apa.
3. mix de fainuri + lapte de porum (iar fara oua). Atentie, sa nu confundati laptele de porumb cu siropul de porumb (corn swet syrup).

Reteta boilies solubil cu produse din magazinele de specialitate

1 kg mix SBS (Squid & Octopus)
10 ml Amino
6 grame GLM
10 ml CSL
4 ml aroma Squid & Octopus
2 ml aroma Strawberry Jam
10 ml extract de ficat
100 grame Robin Red
2 linguri betaina

Se vor rula bile de diferite marimi. Se pare ca aceasta reteta este una dintre cele mai bune retete de boilies solubil, dizolvandu-se in apa in circa 2-3 ore. Majoritatea pescarilor ce folosesc mixuri si produse din magazinele de specialitate au recomandat acest boilies. Ramane sa-l incercam si noi si sa revenim cu adaugari daca va fi cazul.

Retata boilies solubil cu mix-uri ieftine

Nu toate retetele trebuie sa fie din paste si mixuri de inalta calitate, putem folosi oricand si fainurile din morarit si panificatie. Acesta este un mix de primavara, mai bine zis, un boilies solubil de primavara.

20% faina de soia
15% malai grisat
20% caseina lactica
20% gris
10% Robin Red (sau boia dulce de ardei)
5% Pudra de varec (alge marine date prin rasnita)
5% faina de CSL
5% faina de Tiger Nuts.

In general boilies-urile solubile sunt recomandate in perioada mai rece cand apa nu depaseste temperatura de 15 grade, in rest, si boilies-urile clasice dau randament la pescuitul pentru crap.

Share:

Comment (1)

  1. dan

    24 aug. 2013 - 16:23

    dar boilisurile insolubile ,sau greu solubile ce ne puteti spune ,foarte frumos atii descris

Add your Comment