Reteta boilies
16 aprilie 2013
by

Reteta boilies

Boilies-urile sunt unele dintre cele mai bune momeli pentru crap. De-a lungul timpului, pescarii de crap au tot schimbat momelile in speranta de a obtine rezultate cat mai bune. Intr-un final, atat expertii, cat si pescarii obisnuiti, au ajuns la concluzia ca boilies-urile raman cele mai bune metode de momire a crapului.

O sa va prezint in urmatorul articolo reteta pentru boilies. Nu o sa va spun reteta pentru boilies aia scumpa ce contine in jur de 3 kg de mix foarte scump. Eu unul sunt adeptul pescuitului cu buget restrans.

Reteta boilies cu aroma de capsuna (reteta mea)

Vreau sa precizez de inainte ca eu am folosit o cantitate mica, asa ca o voi expune exact cum am facut-o eu.

Ingrediente
1. 100 grame nada crap capsuni, contine: pesmet, faina porumb, seminte uleioase, zahar, sare, arome naturale (in cazul asta capsuni), colorant rosu.
2. 100 grame nada crap special concurs, contine: pesmet, faina porumb, seminte uleioase, zahar, sare, arome naturale (vanilie).
3. 1 lingurita miere de albine
4. 20 ml ulei
5. un ou
6. 30 ml CSL

Mod de preparare
reteta boiliesSe va bate oul impreuna cu mierea de albine si cu aroma de CSL. Fainurile se vor combina toate intre ele, se vor cerne pentru a inlatura semintele de mari dimensiuni. Vom turna mixul de oua cu arome peste fainuri si le vom omgieniza pana vom obtine o pasta. Vom rula boilies-urile si vom face bile. Fie cu ajutorul uneltelor specifice (pistoale de facut boilies), fie in palma (eu le-am facut in palma). Dupa ce le-ati facut, puneti o oala la fiert. In momentul in care apa fierbere, turnati boilies-urile si le lasati circa 2-3 minute. Dupa ce boiliesurile or sa iasa la suprafata le luati si le puneti fie pe un material textil, fie pe lemn.

Se vor lasa la uscat si se vor roti la 2-3 ore pentru a se usca toate partile. Daca se va pescui in urmatoarele zile le puneti in pungi obisnuite, dar daca pescuiti intr-o alta perioada, bagati-le in pungi de plastic, inchideti-le bine si bagati-le la congelator. Vor fi scoase din congelator cu 12h inainte de partida de pescuit.

Mie mi-au iesit in jur de 100 de boilies-uri de diferite dimensiuni. Nu sunt pescarul care viseaza numai la marea captura, asa ca am facut si boilies-uri de dimensiuni mai mici pentru crapii mai mici.

Fir intins. Daca ati incercat reteta si ati pescuit cu ea, va rugam sa ne lasati un comentariu! Multumim!

Share:

Add your Comment