Saculet solubil, avantaje, dezavantaje, pret

Saculet solubil, avantaje, dezavantaje, pret

saculet solubil pescuitSaculetul solubil este una dintre noile „tehnologii” ca sa ii spunem asa, in materie de pescuit. Acesta a fost inventat cu cativa ani in urma de catre o firma de unelte si scule de pescuit. Chiar daca unii considera ca este unul dintre cele mai bune forme de nadire, uneori se inseala, saculetul solubil avand atat avantaje, cat si dezavantaje.

Inainte de a incepe sa elaboram avantajele si dezavantajele saculetului solubil ar fi bine sa facem cunostinta cu pretul acestuia, care de cele mai multe ori depaseste 30 de lei pentru aproximativ 5 metri de saculet solubil. Daca este vorba de saculet solubil de firma, atunci trebuie sa ne asteptam la cel putin 70-120 lei pentru 5m.

Avantaje saculet solubil:
1. Se nadeste exact unde trebuie, langa ac.
2. Nu ne mai obosim cu cosuletul de nadire.
3. Putem pune sparturi de pelete sau boilies sau chiar seminte precum porumb, grau, etc.
4. Putem folosi 2 saculeti solubili daca avem doua carlige pe montura.

Dezavantaje saculet solubil:
1. Pretul care este deseori destul de mare.
2. Se topeste prea repede si daca avem mainile ude riscam sa il stricam.
3. In caz de ploaie nu ii putem folosi pentru ca se vor dizolva inainte de lansare.
4. Daca adancimea apei este prea mare, se va dizolva inainte ca montura sa ajunga pe fundul apei (aici ne referim la adancimi de peste 5 metri).
5. Nu putem pune nada umeda.

Punand in balanta avantajele cu dezavantajele vedem ca saculetii sunt folositori pentru a atrage mai rapid pestii si pentru a-i pacali sa guste mai rapid din momeala. In schimb, in momentele ploioase nu putem folosi saculetii, si de asemenea, daca adancimea apei este prea mare, nu ne vor fi de folos. Principalul avantaj al saculetului solubil este ca putem folosi sparturi de boilies sau direct seminte.

Inainte de a cumpara saculeti solubili trebuie sa stiti ca sunt de mai multe feluri: micromesh si macromesh. Micromesh sunt folositi pentru a pune nada cu pasturi file, are o tesatura fina si ochiuri mai mici. Macromesh, are ochi mai mari si este folosit pentru a nadi cu seminte si boabe.

Expertii in pescuit la crap recomanda folosirea de saculeti solubili acolo unde nu este permisa nadirea cu naditoare. Saculetii trebuie sa fie un supliment de nada dupa ce am nadit cu catapulte sau rachete.

Nada pentru saculet solubil: este important sa nu aveti nada umeda pentru ca saculetul se va topi inainte de lansarea in apa. Folositi nada uscata, fie bazata pe prafuri si pasturi daca folositi saculet micromesh, fie folositi seminte, sparturi si boabe daca folositi saculet macromesh.

Momeala pentru saculet solubil: daca ati ales sa puneti seminte mari precum porumb in nada, puteti pescui tot cu porumb pe fir de par. Daca alegeti sa pescuiti de exemplu cu boilies sau pelete e bine sa folositi ca nada sparturi de boilies sau pelete, ori mixuri.

Pont: saculetul solubil se topeste mai greu in apa rece (primavara) si este recomandat indeosebi pentru a fi folosit in perioadele reci ale anului. Astfel, daca pescuiti intre Noiembrie – Aprilie, este chiar recomandat sa naditi cu saculet solubil.

Share:

Add your Comment